A moment in time…

Ascultam Daft Punk. Adagio for Tron. The Grid. Radu zice asa, ca fapt divers: “vocea asta seamana cu a unchiului lui Tony Stark”. Another wow moment. In vacanta de iarna s-a uitat la Iron Man. Azi, la saptamani dupa ce a vazut filmul, a recunoscut vocea lui Jeff Bridges ascultand The Grid. Cam asa functioneaza creierul lui. Pe de o parte regret ca n-am mai scris aici. Uitam momentele astea faine, in care atat el cat si sora-sa ne lasa pur si simplu cu gura cascata, daca nu le ancoram cumva in cuvinte sau fotografii. Si nu-s putine. Nu mai incercam sa pastram aparentele. Nu mai pretindem ca e un copil obisnuit. Acum avem, la presiunea spectatorilor, confirmarea. Documentata in scris dupa ore lungi de teste si momente wow. “140 and over: if you have an IQ range of 140 and over, it means you are a genius or almost genius”. Over. Definitely over.

Iris s-a apucat acum un an sa invete singura japoneza. Pur si simplu. Acum se uita la filme de la Studio Ghibli si ne spune ca subtitrarea nu e perfecta. La fel cum in wonderland, dupa ce ta’su a aparut intr-o zi acasa cu un pian vechi in spate, a invatat singura sa cante, in asa fel incat Frau Littek a presupus ca deja avea ani de lectii de pian in spate. Deseneaza (anime), picteaza (watercolors), canta la pian si vrea sa studieze astrofizica.

Azi am vorbit cu Dr. S. despre tarele copiilor supradotati. Printre altele nu prea au prieteni (indeed), pentru ca e greu sa gaseasca alti copii care sa le fie sparring partners… Not easy, mi-as dori sa le pot tine drumul lin…

Februarie 2021. Cazatura! Cu palpitatii si dureri de cap, manifestari vizibile ale scheletelor din dulapul unei vieti.

Daft Punk au anuntat ca se despart. Sunt ani de cand nu i-am mai ascultat. Dupa mult timp in survival mode in ape tulburi, incep sa vad limpede. Invat ca nu “trebuie”. Invat cine sunt. Deschid usi ferecate acum mult timp si ce gasesc e… revelator. Bucati din mine, pe care le reatasez usor peste ranile pansate neglijent. Pierdute, uitate… Un fel de microchirurgie pe suflet. Carpind gauri pe care nici nu stiam ca le am.

Nu sunt singura. Am cazut in plasa de siguranta, fara sa ma sparg iremediabil. E rau si e bine in acelasi timp. Un sfarsit, un inceput, o oportunitate. Pe 24 februarie Steve Jobs ar fi implinit 66 de ani. Pe 24 februarie ta’su a venit cu un alt mar, o alta pana, just in case I needed to write. Just in case. In caz de zvac. Pentru ca nu “trebuie”. Nu mai trebuie nimic. “Mi-as dori”. Sau “ar fi bine”, cum zice V. cu blandete. E calina, empatica si smart. Nu-mi pot imagina un insotitor mai bun pe drumul spre mine. And it’s going to be a long and bumpy road.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.