Bye bye blackbird

I killed a bird today. A intrat in geamul masinii in timp ce eram pe drum, am lovit-o si a murit. M-am uitat in oglinda retrovizoare si am vazut-o cazuta pe asfalt. Masinile din urma mea incercau s-o ocoleasca. Pe acelasi drum am intalnit alte doua pasari cazute pe sosea.

Acum cateva saptamani, doua pasari ce zburau impreuna au trecut pe langa copiii care se jucau pe terasa si s-au izbit de fereastra noastra. Si ele au murit. Pruncii s-au imbolnavit, iar noi am mai impietrit un pic in timp ce le umezeam fruntile arzande.

De ce mor pasarile? Poate vad cerul reflectat in ferestrele noastre si-si inchipuie ca zboara spre libertate. Mor pentru o iluzie. Sau poate mor pentru ca le otravim incet cu cocktailurile pe care le aruncam intr-o veselie peste campuri sa omoram gandacii, buruienile si tantarii.

Unele supersitii spun ca pasarile sunt gardieni, altele ca sunt mesageri, altele ca sunt sufletele celor plecati… Imi pare rau ca n-am coborat s-o iau in palme, sa-i spun ca-mi pare rau si s-o asez intr-un loc ferit.

Imi pare rau. Bye bye blackbird…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.