2012-06-30 19:20 3300 48

Cam astea ar fi coordonatele pe care si le-a ales bebelacu. Nasterea acasa a fost un carusel! Si fain a fost! Ne gîndeam ce cool e si ce bine e sa nasti fara un pluton de asistente care se perinda in mod regulat si par ocupate facind tot felul de masuratori mai mult sa mai putin necesare.

De 2 “valuri” a fost nevoie ca sa se nasca bebelacu. Dar sa incep unde am ramas…

16:00-17:00 Incep sa vina “valurile” cu o intensitate mai mare si la un interval destul de regulat de 4 minute. Lili pe mingea rosie si eu in genunchi linga ea – îmbratisati, pluteam pe o mare destul de involburata si spargeam fiecare val împreuna cintind “Twinkle twinkle little star”. BTW melodia asta e super impartita pentru a avea o respiratie controlata. In pauze mai citeam una alta din Hypnobirth book, faceam sandwichuri, aduceam apa…

17:00-19:00 We are on the next level. “Valurile” sint acum serioase, o sa vina si hebama sa ne confirme ca bebelacu e ok. Dupa un timp Lili intra in vana cu apa calda unde a continuat sa treaca prin fiecare val – unele cu bun simt, altele mai pline de amplitudine. Comprese cu apa rece pe frunte, o vitamina care nu a vrut sa stea a iesit repede si degraba pe unde a intrat – semn bun zice hebama “se pregateste corpul pt. nastere – se goleste”. In vana “Twinkle twinkle little star” se transforma într-un sunet de calugar budist care face sa tremure tot in jur. E minunat – instinctiv – Lili continua foloseasca contractia uterului intr-o relaxare a celorlati muschi. Inainte de ora 19:00 are loc un dialog intre Lili si bebelac – unde se vorbesc ei doi sa mearga mai departe.

19:00 Sus pe vîrful muntelui calare pe hockerul de nastere si cu mine in spate, Lili a tastat capul bebelacului. Nu mai e mult si vine, zice moasa, dupa ce îi masoara bataile inimii. Dupa 2 “valuri” mari de tot, se naste bebelacu’! Nu tu etape – sa iasa capul, apoi umarul apoi… apoi… cum a fost la Iris, de exemplu. Ci pur si simplu.. 123 Meins!

19:20 Bebelacu’ s-a nascut! Are cordonul ombilical infasurat de doua ori in jurul gîtului si o dat sub bratz. Moasa jongleaza repede cu el si desface cordonul dupa care îl pune usor pe pieptul lu’ Lili! Momentul e fantastic – trec prin mine toti fiorii pe care un om poate sa-i simta. Lili la fel – cel putin asa simt eu. Proaspat nascut, la piept el începe sa se catzere incet si sa caute sfîrcul. Il gaseste – dupa ce Lili apuca sa se intinda in pat si e liniste. Se aude doar cum suge si respira cu nasul plin.

19:20-22:00 Placenta se lasa asteptata. Moasele – ca acum a venit pe linga Sabine si Kathy – sint cîta stresate ca nu vine placenta. S-a incercat cu acupunctura, cu extract de tabaskus (sau ceva asemanator) pina la urma s-au decis sa mai incerce cu oxitocina. Dupa vreo doua ore de peer-to-peer si pt. ca placenta nu venea, Lili a hotarit sa taiem cordonul ombilical, ca sa poata avea mai mare libertate de miscare si a putea face ceea ce trebuie facut sa iasa placenta. Asa ca înarmat cu foarfeca… sau cum îi spune… am taiat usor cordonul ombilical. Dupa, in timp ce Lili trecea iar prin “valuri” mai mari si mai mici, eu ma plimbam cu bebelacu’ in bratze – care era foarte împacat cu el – dormea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.